Home / News / Екипът на фирма „ТАНГРА” представя обновената гама взривозащитени вентилатори Soler & Palau ATEX

Екипът на фирма „ТАНГРА” представя обновената гама взривозащитени вентилатори Soler & Palau ATEX

 

ТАНГРА взривозащитени вентилатори

Екипът на фирма „ТАНГРА” представя обновената гама взривозащитени вентилатори Soler & Palau ATEX

Soler & Palau Ventilation Group e един от най-големите специализирани производители на вентилатори за бита и индустрията. С повече от 65 години опит, S&P имат над 10 000 разработени и внедрени вентилатора и продукти за вентилация. Производствените предприятия на концерна са разделени в 4 групи,  според пазарите за които са предназначени: Европа (4 в Испания, 2 във Франция и по 1 в Англия и Норвегия), Северна Америка (САЩ и Мексико), Южна Америка (Бразилия) и Азия (2 в Китай и по 1 в Сингапур, Тайланд, Малайзия и Индия). Гамата от продукти на Soler & Palau покрива индустриални сгради, битови еднофамилни и многофамилни сгради, вентилатори за индустриални процеси и вентилатори за вграждане.

Фирма ТАНГРА представя обновената гама взривозащитени вентилатори на Soler & Palau Ventilation Group ATEX. Този тип вентилатори са предназначени за пренос на въздух в зони или среда, където е необходимо да се гарантира защита от експлозии или пожари, предизвикани от запалими или силно взривоопасни газове  и прахове. Това означава, че вентилаторите трябва да са конструирани, така че да се избегне риска от електрически, електростатични, термични или механични възпламенявания.

Вентилаторите, произведени от Soler & Palau, покриват най-високите енергийни стандарти за електродвигателите - IE2 и IE3, и отговарят на новата директива ATEX 2014-34 EU, която замести ATEX 94/9/EC. Това дава увереност в проектантите, че използват най-подходящите продукти и спокойствие на инсталаторите, че няма да съществуват обструкции от пожарните служби.

Ако не сте сигурни, че трябва да използвате ATEX вентилатор или имате желание да научите повече за тези продукти, можете да прочете нашата статия „Как да изберем взривозащитен вентилатор” тук.

Широката гама вентилатори Soler & Palau ATEX покрива целият спектър на среда за работа, от Зона 0 до Зона 22, или от зоните с постоянен риск до зоните, в които има само възможност за случаен риск от възпламеняване или взрив. Също така, гамата вентилатори на S&P са разработени за работа в среди с пропилен, етилен, хидроген и други газове, проводим и непроводим прах, както и възпламеними летливи частици. Вентилаторите на S&P покриват температури от Т6 (850C) до Т1 (4500C). Взривозащитените вентилатори S&P ATEX са подходящи за специфични производства, при които се отделят летливи или лесно запалими газове, прах и вредви емисии във въздуха:

- Фабрики за дървообработване

- Лаборатории

- Химическа индустрия

- Бояджини камери

- Автосервизи и автомобилни производства

- Складове за автомобилни гуми

- Закрит паркинг

- Силозни складове за зърно

- Складове за химикали

- Складове за бои

- Производство на взривоопасни продукти

- Производства на оръжейна техника и амуниции

- Складове и рециклиращи заводи за амуниции

- Рафинерии и складове за горива