>>>>>>>>https://www.tangra.bg/<<<<<<<<<<<<
Начало / Актуално / ТАНГРА ОВК Акадeмия проведе семинар „Вентилатори. Видове и принципи на работа. Енергийни характеристики и класове. Нормативни изисквания. Обновяване на стари инсталации”

ТАНГРА ОВК Акадeмия проведе семинар „Вентилатори. Видове и принципи на работа. Енергийни характеристики и класове. Нормативни изисквания. Обновяване на стари инсталации”

 
Обучение ТАНГРА ОВК Академия - Ziehl Abegg
 На 12.11.2019г. от 14ч. в сградата на фирма ТАНГРА – АВ ООД се проведе семинар за ОВК инженери и специалисти на темата Вентилатори. Видове и принципи на работа. Енергийни характеристики и класове. Нормативни изисквания. Обновяване на стари инсталации.
 
Семинарът беше организиран от ТАНГРА ОВК Академия, съвместно с немската компания за вентилатори Ziehl Abegg. Техният представител, г-н Christian Gorbach, пристигна специално за събитието и посочи промените в европейското законодателство и изискванията за по-висока енергийна ефективност, съгласно регламент 327 на ЕС. Той обърна внимание на избора на вентилатори и срока за откупуване, както и на все по-честото използване на електронно-комутирани електрически двигатели за вентилатори. Курсът обхвана и сравнение между АС и ЕС вентилатори, като графично беше показана консумацията на енергия на различните класове IE2/IE3/IE4/IE5. Чрез компютърна симулация на флуиди (CFD), г-н Горбах представи избора и правилното селектиране на вентилатори в климатични и вентилационни съоръжения. Част от презентацията бчха и предложенията за преоборудване на стари инсталации (с ремъчна предавка или с IE1 вентилатори) с нови по-
ТАНГРА ОВК Академия - обучение с Ziehl Abegg за вентилатори
високо ефективни EC вентилатори. Това е изключително популярна мярка в страните от Западна Европа.
 
 
 
 
 

 

Повече информация за обучението можете да откриете на сайта на ТАНГРА ОВК Академия: https://hvac.academy/course/ventilatori-vidove-i-nachini-na-rabota-energijni-harakteristiki/
 
 
Видео от обучението с превод на български език, можете да гледате в нашият Youtube канал: https://youtu.be/ebGYj5-p2pw