>>>>>>>>https://www.tangra.bg/<<<<<<<<<<<<
Начало / Продукти / Вентилационни елементи / Пожарни Клапи - OK

Пожарни Клапи - OK

pozharna klapa_ognepregradna klapa• Описание
o Предназначени са да предотвратяват разпространението на възникнал пожар (огън и дим) от един пожарен сектор към друг през въздуховодната мрежа на вентилационните и климатични инсталации.
o Клапите покриват критериите за непроницаемост (Е) и изолираща способност (I) за 120 минути при разлика в налягането от 300 Pa.
o Затварят се автоматично, ако температурата се повиши до 72°С.
o Нормално положение на клапата при експлотационни условия – отворена.
o Предназначени са за работа в неагресивни и взривобезопасни среди.
• Конструкция
Изцяло са изработени от поцинкована ламарина. Защитен елемент (огнепреградна лопатка) представлява пластина тип „сандвич” от две профилирани облицовки от поцинкована ламарина с изолация от керамична вата. Клапите се окоплектоват с два вида изпълнителни механизми:
o    МT - механичен спусък с пружинно действие и термична пластина.
o    BT - електрически изпълнителен механизъм с пружинно действие и термоелектрически сензор
• Монтаж
o Монтират се вградени в масивни стени (δ≥160 mm), външно пред стените или на отдалеченето разстояние от пожарозащитните стени, като въздуховода от пожаро-защитната стена до клапата се защитава с одобрен за целта материал.
o Строителният отвор трябва да бъде осигурен с подходящи средства срещу деформации, които могат да влошат действието на клапата.
o Необходимо е да се осигури достъп до спусковият механизъм – не по-малко от 250mm (за сервиз и инспекция), както и достъп до поне от един от двата ревизионни отвори.
o Монтажното положение на клапите не зависи от посоката на въздушния поток. Могат да се монтират с хоризонтална или вертикална ос.
 

Приложения